P I N E P I P E

Loading

Digitalization

Pandemia provocată de virusul COVID-19 a impus o restructurare severă a pieței economice, forțând majoritatea agenților activi să-și reorienteze activitatea către mediul digital. Astfel, s-au născut noi curente și trend-uri care au dus la reorganizarea pieței și a modului în care se desfășoară activitățile specifice ei. Unul dintre cele mai puternice, la ora actuală, este digitalizarea afacerilor, trend ce a devenit în foarte scurt timp o necesitate.

În continuare, te punem la curent cu cele mai importante date despre contextul economic actual, respectiv avantajele pe care le aduce digitalizarea afacerilor. În plus, îți prezentăm câteva soluții care te pot ajuta în procesul digitalizării afacerii tale.

Cum influențează digitalizarea afacerilor economia națională?

Conform unui studiu al Eurofound, România se află pe penultimul loc în Europa în clasamentul realizat cu privire la competitivitatea digitală. Astfel, odată cu adoptarea măsurilor de urgență necesare luptei împotriva virusului COVID-19, mai puțin de 20% dintre agenții economici au reușit să-și adapteze sistemul de lucru în așa fel încât munca de acasă să devină posibilă.

Exemplele internaționale și analiza amănunțită a pieței ne arată că această digitalizare poate aduce o creștere semnificativă a nivelului economic național,  prin urmare se vorbește intens despre prioritizarea acestui proces. Ba mai mult, Ministerul Fondurilor Europene a generat un nou program de finanțare care presupune alocarea unor granturi pentru digitalizare, cu valori cuprinse între 30.000 – 6 milioane de euro, destinate microîntreprinderilor și IMM-urilor.  

Ce avantaje ai dacă îți digitalizezi afacerea?

1. Ai întotdeauna acces la imaginea de ansamblu a afacerii

Management-ul unei afaceri presupune analiza recurentă a acesteia din două perspective – micro și macro. Digitalizarea afacerii îți oferă acces constant, în timp real, la viziunea generală, astfel încât să fii întotdeauna la curent cu statusul proiectelor, respectiv să poți interveni punctual, la momentul potrivit, unde e cazul.

2. Ai toate informațiile stocate într-un singur loc și foarte bine organizate

Informația este un element cheie în succesul unei afaceri – cu cât aceasta este mai bine organizată, generează rezultate mai clare, care duc la o mai bună înțelegere a lucrurilor și construiesc un mai bun sistem de raportare și evaluare. În plus, birocrația este o adevărată problemă în țara noastră – zecile și sutele de hârtii sunt vitale pentru buna funcționare a sistemului, cu toate că ultimii ani au crescut gradul de conștientizare a risipei de timp și bani care vine odată cu acest proces.

Digitalizarea afacerii impune o schimbare majoră la acest capitol, oferindu-ți un sistem virtual în care poți gestiona ușor și în mod organizat toată informația de care ai nevoie.

3. Automatizezi procese și câștigi timp

Mediul digital îți pune la dispoziție scurtături și diverse modalități prin care poți automatiza o sumă din procesele aferente activității tale. Astfel, durata de realizare a anumitor sarcini (mai ales dintre cele administrative) scade, iar tu câștigi timp pentru proiectele cu adevărat importante.

4. Îți poți construi un sistem eficient și corect de lucru în echipă

Majoritatea locurilor de muncă au dobândit valențe noi în ultimele luni – de la sarcinile aferente, la hibridizarea pozițiilor sau la modificarea formatului de muncă, schimbarea a fost majoră și a necesitat o adaptare rapidă. Odată ce afacerea ta funcționează cu ajutorul unui sistem digital, automat cei mai mulți dintre angajații tăi pot lucra de oriunde, oricând. Ai o mai mare flexibilitate, având în continuare control asupra felului și timpului în care aceștia își îndeplinesc sarcinile. În plus, chiar și comunicarea dintre voi devine mai ușoară.

5. Ai nevoie doar de o investiție minimă

Digitalizarea afacerii presupune o investiție mică și aduce cu ea multiple avantaje. Acestea contribuie la o eficientizare a întreg sistemului de lucru care produce, în timp, o creștere semnificativă a vânzărilor. Astfel, investiția ajunge să „se acopere” singură, respectiv să genereze profit.

Pinepipe e tool-ul tău de nădejde în procesul digitalizării

Pinepipe este tool-ul care crește productivitatea afacerii tale, gândit pentru nevoile freelancerilor și ale afacerilor mici. Platforma integrează toate funcționalitățile administrative necesare, de la ofertarea potențialilor clienți și managementul proiectelor, până la facturare și încasări (află mai multe detalii de AICI (internal link 1)).

Un singur cont (respectiv un singur abonament) îți oferă acces la cele mai importante facilități de care ai nevoie pentru digitalizarea afacerii tale: gestionarea clienților, a contactelor aferente lor și a proiectelor, pontajul timpului lucrat, opțiunea de a lucra pe platformă împreună cu echipa și colaboratorii tăi, emiterea facturilor și gestionarea încasărilor, spațiu în cloud pentru stocarea tuturor documentelor de care ai nevoie și asistență din partea echipei tehnice oricând ai nevoie.

În acest context, digitalizarea este o destinație la care trebuie să ajungi cât mai curând, orientarea către mediul virtual fiind una dintre cele mai optime și sigure soluții pe termen lung. Pinepipe este „trenul” care te poate ajuta să ajungi acolo într-un mod eficient și avantajos.

Află mai multe despre planurile noastre tarifare AICI.

Copyright © 2020 Pinepipe

Follow Us